woensdag 19 september 2007

Hoogtijdagen Belgische Wedkantoren



Brussel, 20 september 2007. Nadat op 19 september jl. het wedkantoor UNIBET werd verboden weddenschappen mogelijk te maken over de lengte en uitkomst van de problematische federale kabinetsformatie, hebben het wedkantoor en haar concurrenten direct nieuwe opties gevonden om te wedden op het kwakkelende Belgische staatsbestel.

Weddenschappen kunnen onder meer worden ingezet op de termijn waarin de federatie uit elkaar zou vallen, wanneer dit zou gebeuren en wat er dat geval met de drie landsdelen Vlaanderen, Brussel en Wallonië geschiedt. Per landsdeel kan worden gespeculeerd over onafhankelijkheid of aansluiting bij buurlanden, waarbij voor de Duitssprekende Oostkantons een speciale optie bestaat voor aansluiting bij Duitsland waar het tot 1919 al deel van uitmaakte. In het geval van Brussel kan geld worden geinvesteerd op een optie dat het het “Washington DC” van Europa wordt. Ook kan speciaal worden ingezet op wat er met de omstreden tweetalige gemeente Halle-Vilvoorde en de Vlaamse enclave Voeren/Fourons gaat gebeuren, maar ook hoeveel slachtoffers er vallen bij eventuele rellen. Filip de Winter heeft een deel van zijn partijkas ingezet op onafhankelijkheid van Vlaanderen. Vlaamse aansluiting bij Nederland geeft een hoge winstuitkering voor sommige gokkers: Nederlanders die om belastingtechnische redenen verhuisd zijn naar Noord-Vlaanderen zetten en masse in op Vlaamse onafhankelijkheid. De hoogste winstuitkering is voor de durfkapitalisten die in durven zetten op de hereniging van de Belgische provincie Luxemburg met het gelijknamig Groot-Hertogdom.

Ook het Belgisch koningshuis is gewild onderwerp van de gokkantoren. Zo is er de “Lagelandse Gemalinnenrace” waarin dagelijks het aantal fouten in de Nederlandse taal van Kroonprinses Mathilde wordt afgezet tegen die van haar Nederlandse equivalent Maxima. Maxima ligt al vanaf het binnenkomen van de eerste wedstrijdresultaten ruim op achterstand in foutenaantal, waarbij een saillant detail is dat Maxima haar cursus Nederlands aan het Belgische instituut Ceran volgde. Gewild gokobject is ook de Playboy-prins Laurent, waarvan gegokt kan worden op het tijdstip en omvang van zijn nieuwe schandaal. Ook op het bekend worden van de eerstvolgende buitenechtelijke relatie en/of nazaat van zijn vader Koning Albert is populair. Naar aanleiding van zijn affaire met pin-up Wendy van Wanten durven velen de gok aan.

Een derde categorie, vooral populair bij separatistische gokkers, is het geld inzetten op blunders van het federale ministerie van justitie. Vers in het geheugen liggen de nooit opgeloste moord op minister Andre Cools, het ontsnappen van nationale aartsvijand nummer een Marc Dutroux, maar ook hoe zijn compagnon Marcel Nihoul en de bende van Nijvel zich bleken te bewegen in een schemergebied van zware misdaad en het ministerie van justitie spreken vele goklustigen tot de verbeelding. Onderwerp van speculatie is hierbij termijnduur, tijdstip en reden van aftreden van de eerstvolgende minister van justitie.

Geen opmerkingen: